Srpski Tajland - Skriveni raj na Dunavu

Srpski Tajland

Jeste li znali da na Dunavu postoji očaravajući raj na zemlji s imenom Koh Chang, poput svog sjajnog imenjaka na Tajlandu? Ovo malo ostrvce usred Dunava, koje već nosi nadimak "srpski Tajland," krije dugačku pješčanu plažu i gustu šumu, stvarajući idealnu oazu za bijeg od sunca i vreline. Šuma na ostrvu stvara dojam prave džungle i donosi atmosferu egzotične destinacije.


Kako doći na srpski Tajland?

Srpski Tajland na Dunavu

Srpski Tajland, poznat i kao Koh Chang, smješten je nadomak Sremskih Karlovaca, a do njega se može stići čamcem ili organizovanim prevozom iz Karlovaca. Ostrvo se nalazi usred Dunava, a putovanje do njega traje otprilike 10 minuta.


Lokalci ovo ostrvo nazivaju Majmunskim ili Karlovačkim ostrvom, ali i Dunavskim Maldivima, jer pješčana plaža na ostrvcetu pruža dojam kao da ste otputovali u neku egzotičnu zemlju.

Ostrvo Ko Cang, ili srpski Tajland

Za razliku od drugih sprudova na Dunavu koji su često divlji, srpski Tajland je prilično pitom i prilagođen posjetiocima. Ponekad se ovdje organiziraju i žurke, ali uprkos tome, destinacija je još uvijek prilično nepoznata turistima, mada je sve više njih otkriva svake godine.


Mnogi posjetioci ovdje kampuju i uživaju u netaknutoj prirodi, promatrajući različite vrste ptica i uživajući u avanturističkom okruženju koje ostrvo nudi. Na plaži su dostupne ležaljke, "instalacije" od drveta, klupice i još mnogo toga.

Srpski Tajland

Važno je napomenuti da, iako je plaža pješčana i voda plitka, srpski Tajland je divlja plaža bez spasilaca i hitne službe, pa kupači sami moraju preuzeti odgovornost za svoju sigurnost tokom kupanja i boravka na ovom predivnom mjestu.