Najljepše plaže Budvanske rivijere

Najljepše plaže Budvanske rivijere

Ukoliko sanjate o bijelim pješčanim plažama, kristalno čistom moru i neodoljivoj mediteranskoj atmosferi, Budva je destinacija koja će ispuniti sva vaša očekivanja. Smještena na crnogorskom primorju, ovo malo mjesto skriva nevjerojatnu ljepotu koju možete doživjeti prilikom posjete najljepšim plažama u Budvi. Ovaj raj na Jadranu privlači putnike iz cijelog svijeta svojom raznolikošću - od uzbudljivih plaža za mlade do idiličnih oaza za porodice. U ovom blogu ćemo vam predstaviti najljepše plaže u Budvi.


Sadržaj:


Slovenska plaža

Slovenska plaža

Slovenska plaža je glavna budvanska plaža i svrstava se u najlepše plaže Mediterana. Prostire se od gradske luke do hotela „Park” i ukupne je dužine oko 1.600 m. Kupalištem je proglašena još davne 1920. godine. Ova plaža je epicentar mladalačke energije i zabave. Svojim živopisnim barovima, beach klubovima i vodenim sportovima, Slovenska Plaza privlači mlade iz cijelog svijeta. Ovdje ćete uživati u nevjerojatnoj atmosferi, osvježavajućim koktelima i provodu do ranih jutarnjih sati.


Plaža Mogren

Plaža Mogren

Plaža Mogren predstavlja jedinstveno i neodoljivo mjesto na Budvanskoj rivijeri. Smjestila se neposredno pored grada Budve, postajući tako lako dostupna posjetiocima. Ulaz na ovu čarobnu plažu udaljen je svega 150 metara od Starog grada Budve, što je dodatna prednost za turiste koji žele da istraže okolinu.

Ono što čini plažu Mogren zaista posebnom jeste njen dizajn koji se sastoji od dve manje plaže, Mogren I i Mogren II. Ove dve plaže su povezane kratkim tunelom, uklesanim kroz prirodnu stijenu, što stvara impresivan ambijent. Ukupna dužina tunela iznosi oko 350 metara, pružajući posjetiocima jedinstven doživljaj prolaska kroz prirodno stjenovito okruženje.

Da biste stigli do plaže, možete krenuti betonskom stazom koja vodi od hotela "Avala". Ova staza je takođe dugačka 350 metara i predstavlja udobno šetalište koje vam omogućava da uživate u prelijepom pejzažu sve do same plaže.


Plaža Jaz

Plaža Jaz

Plaža Jaz jedna je od tri najduže plaže na crnogorskom primorju, a ubraja se i u najlepše. Nalazi se na 2,5 kilometara zapadno od Budve i sastoji se od dva dijela ukupne površine 22.500 m². Na prostoru plaže se nalaze različiti ugostiteljski objekti, parking, auto-kamp i fudbalski tereni.

Jaz je poznat po svojoj ljepoti i veličini. Ovo je jedna od najdužih plaža na Jadranu i domaćin mnogim međunarodnim muzičkim festivalima. Jaz ima nešto za svakoga - od opuštanja na ležaljkama, do adrenalinskih aktivnosti poput jedrenja na dasci. Ukoliko ste ljubitelj muzike, ova plaža će vas osvojiti svojim muzičkim događajima.


Kraljeva plaža

Plaža Miločer ili Kraljeva plaža

Miločerska ili Kraljeva plaža, jedno od skrivenih blaga Crne Gore, pruža očaravajući pejzaž koji se savršeno uklapa u svoje aristokratsko nasleđe. Nalazi se na slikovitoj obali, tik ispod nekadašnjeg letnjikovca kraljevske porodice Karađorđević, koji je okružen raskošnim parkom. Ovaj prelep kompleks je pažljivo zaštićen zidom, pružajući privatnost i mir svim posetiocima.

Da biste ušli na plažu, možete odabrati između dve elegantne kapije. Jedna od njih vodi ka šarmantnom Pržnu, dok druga otvara put ka slikovitom Svetom Stefanu. Bez obzira kojim putem krenete, dočekaće vas nezaboravan pogled na azurno plavo more i pesak koji se proteže na neverovatnih 280 metara.


Plaža Bečići

Plaža Bečići

Bečićka plaža se ističe kao jedinstvena i neponovljiva destinacija na južnom Jadranu. Ova prelijepa obala, protežući se na impresivnih 1950 metara dužine, od lokaliteta Zavala do Djevistenja, privlači pažnju svojom pjeskovitom površinom. Upečatljivu reputaciju Bečićka plaža je stekla još 1935. godine, kada je osvojila prestižnu titulu "Grand pri" za najljepšu evropsku plažu, dodeljenu u Parizu. Njena privlačnost samo je rasla tokom vremena, jer je trideset godina kasnije ovjenčana Zlatnom palmom kao najlepša plaža Mediterana.

Osim čarobne obale, Bečićka plaža se ponosi bogatstvom luksuznih hotela koji se protežu duž njenog zaleđa. Gosti mogu uživati u raskošnom smještaju i pružiti sebi pravi odmor iz snova. U neposrednoj blizini ove destinacije, posjetiocima su na raspolaganju razni objekti za sport, rekreaciju i opuštanje, smješteni u uređenim parkovima i sportskim terenima sa svim mogućim sadržajima.

Ako želite osjetiti duh Bečićke plaže u svakom koraku, šetališna staza koja prati samu obalu predstavlja savršen izbor. Ova dugačka staza pruža prelijep pogled i vodi vas od plaže Kamenova do Starog grada u Budvi, omogućavajući vam da istražite i doživite sve što ova prelijepa obala ima da ponudi.


Plaža Drobni pijesak

Plaza Drobni pijesak

Plaža Drobni pijesak u blizini Petrovca izdvaja se svojim jedinstvenim karakteristikama. Ova oaza prirode predstavlja jednu od manjih plaža na Budvanskoj rivijeri, sa dužinom uvala od otprilike 250 metara. Ono što je čini posebnom jeste njen miran i intiman ambijent koji pruža posjetiocima jedinstven doživljaj.

Pijesak na plaži Drobni pijesak je specifičan po svojoj žuto beloj boji, koja joj daje egzotičan i tropski izgled. Ova boja pijeska je rijetka i čini plažu izuzetno atraktivnom. Okružena je zelenilom makije i maslinjacimapa pa je nazivaju "divlja". Ova prirodna okolina dodatno upotpunjuje atmosferu i pruža osećaj izolacije od svakodnevnog života. Jedna od posebnosti plaže Drobni pijesak je izvor pitke vode koji se nalazi neposredno uz plažu.


Plaža Kamenovo

Plaža Kamenovo

Kamenovo je plaža koja kombinuje mirnu atmosferu i odlične sadržaje za porodice. Ovdje ćete pronaći mnoštvo “beach” barova i restorana koji nude raznovrsne obroke za djecu i odrasle. Plitko more čini Kamenovo pogodnim za sigurno plivanje, a ljubazno osoblje spremno je pružiti sve što vam je potrebno.


Plaža Pržno

Plaža Pržno

Pržno je mirno mjesto koje nudi oazu mira i tišine. Ovdje ćete se opustiti uz šum valova i uživati u predivnom pogledu na obalu. Pored plaže, možete posjetiti i slikovito ribarsko selo Pržno i uživati u tradicionalnoj crnogorskoj kuhinji u obližnjim restoranima.


Naša avantura po najljepšim plažama u Budvi završava se ovdje. Nadamo se da smo vam pomogli pronaći savršenu plažu za vaš ljetni odmor. Budva ima mnogo toga za ponuditi, a njezine plaže ostaviće vas bez daha. Sada je vrijeme da spakujete svoje kupaće kostime i krenete na nezaboravno putovanje.