Zimovanje na Kopaoniku - najbolja destinacija za skijanje u Srbiji

Kopaonik je vjerovatno najpoznatije mjesto za zimovanje u Srbiji, sa više od 50 km ski staza i mnoštvom hotela i apartmana za smeštaj. Leži na jugu Srbije, na visini od 2017 metara, i pruža odlične uslove za skijanje i druge zimske sportove.

Zima na Kopaoniku je pravo uživanje za sve ljubitelje zimskih sportova i prirode. Ovo planinsko područje u južnoj Srbiji je poznato po svojim ski stazama i prelijepim pogledima na okolnu prirodu, a pruža i mnogo drugih aktivnosti za zabavu i opuštanje. Kopaonik ima više od 50 km ski staza različitih nivoa težine, od onih za početnike do naprednih skijaša. Ski centar na Kopaoniku je opremljen modernim skijaškim liftovima i ima mnogo prodavnica i servisa za opremu. Osim skijanja, tu su i druge zimske aktivnosti poput sankanja ili snowboarda.

Zima na Kopaoniku takođe pruža mnogo mogućnosti za opuštanje i relaksaciju. Tu su wellness centari sa saunama, bazenima i masažama, kao i razni restorani i barovi za uživanje u lokalnoj hrani i piću. Možete se opustiti uz kamin u svom smještaju ili se provesti u nekom od kafića uz čašu kuvanog vina. Smještaj možete pronaći na najvećem sajtu za rezervacije Booking.com


Kopaonik je takođe idealna destinacija za šetnju po prirodi i planinarenje. Ima mnoštvo staza za šetnje i planinarenje, kao i mogućnost da se obiđu neka od okolnih sela i upozna lokalna kultura. Možete se oprobati u biciklizmu ili se opustiti uz klizanje na ledu.

Ukoliko želite da isprobate nešto novo i uživate u zimi na Kopaoniku, preporučujemo da rezervišete smještaj unaprijed i da se informišete o vremenskim uslovima i ostalim detaljima putovanja prije nego što krenete na put. Vjerujemo da će vam Kopaonik pružiti nezaboravno iskustvo i neizbrisivo sjećanje.