Planina Vlašić krije najljepše lokacije za Instagram fotografije

Vlašić je planina koja se nalazi u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine, a zbog svog položaja ona je jedna od najotvorenijih planina na području Balkana. Cijelom ambijentu u prilog ide i prekrasan pogled na Vlašićku visoravan. Baš zbog toga potrebno je da vidite Vlašić uživo i uvjerite se u njegovu ljepotu. Provedite najljepše dane na planini jer Vlašić nudi sjajnu ponudu i ljeti i zimi.

Ova planina je u posljednjih nekoliko godina postala jedna od najposjećenijih turističkih destinacija Bosne i Hercegovine. Broj turista koji ovdje dolaze zimi je sve veći, a razvojem zimskog turizma razvija se i seoski turizam na Vlašiću. Ovo su najljepša mjesta na kojima možete napraviti sjajne fotografije za Vaš Instagram feed.


Ljuljačka na planini Vlašić

Sama planina je prelijepa i svaki njen dio može biti sjajna fotografija, ali se jedna lokacija izdvojila od svih ostalih. U pitanju je ljuljačka za kojom korisnici instagrama lude, a mi vam donosimo njenu tačnu lokaciju.

Ljuljacka na planini Vlašić

Naime, daleko od gradske buke i stresa nalazi se oaza mira sa savršenim pogledom za prostrano zelenilo. Ova atrakcija na Vlašiću se nalazi na pravcu Galice pored glavnog puta sa lijeve strane kad idete iz pravca Kneževa prema Travniku.

Veliki i Mali vodopad na rijeci Ilomskoj

Zahvaljujući razglednicama s ovog mjesta, vodopadi su sve češće na radarima turista, planinara i ribolovaca, a ukoliko stijene dozvoljavaju, česta su meta i alpinističkih poduhvata. Još jedno prekrasno mjesto u prirodi koje zasigurno vrijedi posjetiti i vidjeti uživo jesu i Veliki i Mali vodopad na rijeci Ilomskoj, podno planine Vlašić.

Veliki vodopad na rijeci Ilomska, Vlašić

Uzevši u obzir da se vodopadi nalaze na visinama od 750 m i 780 m, odnosno 350 m niže od Korišćanskih i Imljanskih stijena, možete naslutiti kako ušuškano djeluju u kanjonu Ilomske. Sva pažnja je usmjerena baš ka vodopadima.

Turistički kompleks EKO-FIS Vlašić

EKO FIS Vlašić poznat je po posebnim sadržajima poput adrenalin parka i paintballa, a to je ujedno i mjesto koje nudi i kromoterapiju (terapiju bojama), pa čak i terapiju bioenergijom. Upravo je ovo idealno mjesto da se oslobodite nakupljenog stresa, izborite sa svojim strahovima i naravno, opustite.


Turistički centar EKO-FIS Vlašić

Takodje je idealan ambijent za snimanje i fotografiranje, jezero, labudovi, različite statue, kao i elementi adrenalin parka zajedno čine bajkovite prizore. Za idealnu fotografiju, ovdje vam neće biti potrebni čak ni filteri.

Objavi komentar

0 Primjedbe