Zašto je Stara planina ove godine skuplja od Francuske?

 


Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić rekao je za RTS da su pojedini domaći aranžmani na planinama, kao na Staroj planini, skuplji od nekih skijališta u Evropi.

Nova godina je za nekoliko dana. Počinje i zimski raspust. Ako ste planirali nekud da otputujete i odmorite se, verovatno ste se suočili sa dva osnovna problema. Skupo je i pandemija je.

Kakve su vam šanse da pronađete nešto povoljno i o čemu morate da vodite računa ako želite na put u inostranstvo, to su pitanja postavljena Aleksandru Seničiću iz Jute.

Odgovarajući na pitanje da li je istina su pojedini domaći aranžmani na planinama, kao na Staroj planini skuplji od nekih u Francuskoj, Seničić kaže da se to dešava.


"To je pitanje ponude i tražnje, zvuči nelogično, kada imate određeni broj kapaciteta za koje vlada veliko interesovanje, a mi na Staroj planini imamo mali broj dobrih hotelskih kapaciteta i kada imate veliki broj ljudi koji žele da u određenom terminu boravi, logično je da oni koji su vlasnici te cene podignu na nivo koji odgovara tražnji", objasnio je Seničić za RTS.

Prema njegovim rečima, Francuska i sve ostale zemlje Zapadne Evrope imaju restriktivne uslove na skijalištima, nema navale kako je uobičajeno u ovom periodu godine, pa su i cene nešto niže, generalno mala tržišta imaju taj problem kada nemate dovoljno da zadovoljite tržište pa su cene više.

Kada se govori o hotelijerstvu, Seničić kaže da je reč o privatnom sektoru i smeštaju.

Izvor: Nova.rs

Objavi komentar

0 Primjedbe