Kako doći do vidikovca Kozji kamen?

Kozji kamen je vidikovac sa kojeg se pruža jedan od najlepših pogleda na Zavojsko jezero. Nalazi se u jugoistočnoj Srbiji i teritorijalno pripada opštini Pirot. Ovo je jedan od vrhova Vidlič planine i nalazi se u dijelu zvanom Visok.

Kako doći do vidikovca?

Kozji kamen se nalazi na 18km od Pirota kada krenete u pravcu ka selu Rsovci. Put je asfaltiran, ali sa dosta neravnina i oštećenja, tako da vozite oprezno. Prolazite pored Planinarskog doma i nakon par kilometara, sa desne strane puta, nailazite na veliku tablu koja pokazuje početak staze do vidikovca.

Na proširenju pored puta možete ostaviti automobil i prelazite na lijevu stranu gdje počinje staza koji vodi do vidikovca.

Kako se stiže i kakva je staza do ovog vidikovca? 

Staza koja vodi do Kozjeg kamena je dužine oko 3,6 km u jednom pravcu i spada u lake planinarske staze. Šetnja traje oko sat vremena te vam savetujemo da ponesete i dovoljno vode da se osvježite.


Put do vidikovca Kozji kamen je šumski i staza je dobro i jasno obilježena planinarskim znakovima. Nema puno uspona i sve vrijeme ste okruženi prelijepom prirodom. Prolazi se kroz borovu šumu, kroz hrastovu šumu, preko livada i pašnjaka. Duž staze su postavljeni stolovi i klupe za odmor.


Poslednja dionica staze je stjenovita i kada stignete do vidikovca, odmah će vam biti jasno kako je ovo mjesto dobilo naziv. I stigli smo.

Objavi komentar

0 Primjedbe